Obiectivele clienţilor în dezvoltarea unui site web

Web design

Web design se referă la dezvoltarea și proiectarea interfeței web: arhitectura interacțională, organizarea paginilor, ierarhia și navigația site-ului. Proiectarea unui site web ia în considerare constrângerile media pe Internet, în special în ceea ce privește ergonomia, uzabilitatea și accesibilitatea.

Web design necesită o varietate de competențe: programare, utilizare și interactivitate, precum și o bună cunoaștere a constrângerilor tehnice legate de acest domeniu: diversitatea terminalelor web și specificul lor, accesibilitatea, caracteristici de limbi diferite și portabilitatea proceselor, respectarea recomandărilor W3C.

Designul web al unui site include crearea unui model funcțional cu specificațiile tehnice: ergonomie, grafică, identitate corporativă, marketing, interactivitate.

Ca parte a unui site web de afaceri, designul web este definit în conformitate cu obiectivele stabilite pentru aceasta:

  • Pentru site-ul corporativ: primul obiectiv este de a spori vizibilitatea ofertei și marca. Sub-obiective în web design sunt validarea lizibilităţii, identitatea companiei, îmbunătățirea calității traficului, facilitarea creării unei relații între vizitatori și site (necesară pentru a optimiza timpul de răspuns al paginilot).
     
  • Pentru site-ul de comerţ electronic: primul obiectiv este de a transforma vizitele în vânzări. Primul indicator cheie de performanță atribuit în web design este reducerea ratei de abandon a coșului de cumpărături.
     
  • Pentru paginile speciale: scopul paginilor speciale este de a capta vizitatorii pentru diverse obiective secundare: alimentarea unei baze de date, prospectări, contacte precalificate, etc. Trei sarcini sunt încredințate procesului de web design: timpul de acces, coerența mesajului între pagina specială şi vizitator pentru maximizarea traficului şi îndeplinirea scopului paginii, adaptarea formularelor obiectivului de avea un număr minim de abandonuri.

Contactaţi-ne pentru a beneficia de soluţiile noastre eficiente de marketing pe blog. Sunaţi-ne la 0745 526 896, prin formularul online sau prin This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pentru a stabili o consultare fără obligaţii.