Marketing de conţinut

Marketing de conţinut

Avalanşa actuală de conţinut este o problemă reală pentru marketing. Oamenii sunt obosiţi de multitudinea de conținut la care sunt expuşi și au început să îl selecteze. În acelaşi timp, specialiştii în marketing au obosit să investească timp și energie în crearea de conținut, în condiţiile în care acesta a devenit nerentabil.

Mark Schaefer numește fenomenul "șocul conținutului," o perioadă "în care creșterea exponențială a volumului de conținut se intersectează cu capacitatea noastră umană limitată de a îl consuma [...] [Aceasta] creează o presiune "economică" pe sistemul care va necesita adaptarea și schimbări ale strategiilor de marketing actuale."

În axeste condiţii, soluţia nu este persistarea în crearea de şi mai mult conţinut. Conform legii economiei conţinutului a lui Schaefer, strategia de inundare nu a fost niciodată o soluţie dinanicară câştigătoare pe termen lung. Nici măcar abordarea domeniilor de nişă nu mai este o soluţie. Este din ce în ce mai greu să te faci vizibil într-un ocean de conţinut, şi mai greu să te menţii pe o poziţie la care ai ajuns la un moment dat.

Pentru a atrage clienţii şi a-i loializa cu ajutorul conţinutului pe care îl ai deja, trebuie să găseşti unele elemente inovative, prin care să captezi audienţa şi să o faci să te recomande mai departe. Dar pentru ca astfel de elemente inovative să funcţioneze, trebuie să existe deja un bun conţinut. Ele nu vor face altceva decât să prezinte conţinutul existent într-un mod atractiv şi interesant.

Dacă ai deja un volum impresionant de conţinut de calitate dar nu ai obţinut încă rezultatele aşteptate, nu renunţa. Experimentează modele de prezentare originale, până vei găsi ce se potriveşte mai bine audienţei tale. Perseverează. Dar nu în conţinut, ci ăn prezentare.